Thursday, June 30, 2011

Rosnida sahut cabaran berbekal pengalaman


ROSNIDA menunjukkan kek Daisy Arisya
ketika ditemui di Alor Setar semalam.


ALOR SETAR – Seorang peserta pada Cabaran Daisy Sehebat Chef 2011 peringkat Zon Utara akan menggunakan pengalaman selama lapan tahun bekerja sebagai pembuat kek bagi menghasilkan kek Daisy Arisya yang lazat pada hari pertandingan di pusat beli-belah Star Parade di sini pada Sabtu ini.

Rosnida Abdul Rani, 33, yang bekerja di Arisya Home Bakery di Taman Mergong di sini berkata, dia berasa amat teruja untuk menyertai cabaran itu dan bersaing dengan para peserta lain.

“Pada hari pertandingan nanti, saya akan mempertaruhkan kek Daisy Arisya berperisa Vanila yang lazat dan gebu yang diharap dapat menarik perhatian para juri,” katanya ketika ditemui di sini semalam.

Katanya, untuk tujuan itu, dia akan menggunakan minyak jagung Daisy kerana ia membuatkan rasa kek lebih lazat, berbau harum dan menghasilkan tekstur kek lebih halus.

Mengenai dekorasi kek, katanya, dia akan melapisi kek tersebut dengan aising warna putih dan menambah hiasan warna hijau.

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan Komen Anda Sini: